Interdisciplinarni znanstveni skup Antiquitatis sollemnia – Antidoron Mate Suić / Svečanost starine – Uzdarje Mati Suiću

 

Pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u utorak 3. studenog u Knjižnici HAZU započeo je interdisciplinarni znanstveni skup posvećen povjesničaru, arheologu, muzealcu i sveučilišnom profesoru akademiku Mati Suiću povodom stote godišnjice njegova rođenja. Skup pod nazivom Antiquitatis sollemnia – Antidoron Mate Suić / Svečanost starine – Uzdarje Mati Suiću organiziraju Centar za interdisciplinarno istraživanje stare povijesti Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Arheološki muzej Zadar u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, Hrvatskim arheološkim društvom i Institutom za arheologiju, a održavat će se do subote 7. studenog u Zagrebu i Zadru i obraditi brojne teme iz područja stare povijesti i arheologije.

Među brojnim izlagačima svoje istraživanje predstavile su i djelatnice Katedre za umjetnost starog i srednjeg vijeka, Odsjeka za povijest umjetnosti u Rijeci Palma Karković Takalić i Petra Predoević Zadković s temom „Prilog za sintezu povijesti Tarsatike“.

Program i sažetci znanstvenog skupa dostupni su na sljedećem linku:

http://www.ffzg.unizg.hr/pov/cisp/

ASAS-2015-plakat-A3-v3.0-01-724x1024